Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Kohv olgu parim või üldse mitte!

Postitatud

Kohv olgu parim või üldse mitte!

Aastalõpu nõuandena kohvipakkujale restoranis või kohvikus söandame toidukriitik Matthew Kasseli artiklieeskujul soovitada: kui imehea eine lõpetuseks pole Sul pakkuda toiduga samaväärset kohvi – jäta see parem pakkumata. Artiklis väidab toidukriitik, et Sitsiilia vanglates saavad kinnipeetavad kordades paremat kohvi, kui enamus kalli restorani-eine ostjaid Ameerikas. Toidukriitikud väidavad üksteise järel, et pigem loobuvad eine lõpukohvist kui taluvad kibedat, lahjat, kõrvetatud ja oskamatult serveeritud kohvi pärast igati õnnestunud sööma-aega muidu igati tasemel restoranis.

Uued trendid, sh erikohvide tulek ja väga oskuslike käsitsi-röstikodade õitseng, annavad kliendile õiguse oodata oma kalli lõuna lõpupunktilt enamat kui hooletult tehtud filter-masina-kohvi või oskamatu barista valmistatud käpamasina-kohvi. Sest tõsi ta on – kogu eine lõpumulje on just see tassike kohvi, mis annab maitse-naudingule kas topeltpunktid või tõmbab kogu hoolega nuputatud ja valmistatud menüüle vee peale ning klient lahkub rahulolematult õlgu kehitades, rääkides edaspidi sellest toidupakkujast kui hooletust ning asjatundmatust käpardist.

Omapoolse soovitusena räägime siinkohal (särasilmselt!) kohvikoolitustest. Kui kliendid ei kiida Su kohvi võrdselt imelise einega, siis – saada oma teenindajad kohvikoolipinki – teadmised ja oskused tõstavad pakutava kohvi taset garanteeritult. Ka parimatest kohviubadest võib oskamatusest valmida keskpärane või alla selle kohv. Ei  midagi uut ju, eks? Sul on head kohvioad? Hea espressomasin? – See lausa nõuab, et ka barista peab olema samal tasemel.

Kogu kohvi-taseme-nõudlikkuse juures on suur rõõm anda soovitusi, kuhu meie meelest võib minna Tallinnas ilma kohvi-pettumust pelgamata. Kui olete aastalõpul või vana-aasta-õhtul või aasta uutel päevadel minemas mõne kalli inimese seltsis kodust välja sööma ja tekib soov lõpetada eine hää kohviga, siis anname omapoolse soovituse minna: Kolm Sibulat, Moon, Rataskaevu 16, Babulja, Mon Repos, Tai Boh, Manna la Roosa, Kaks Kokka, Chedi, La Bottega, Tchaikovsky, Sardiinid – ja te ei pea pettuma!

Kindlasti on häid kohti veel – avasta! Ära pane silmi kinni eine viimase komponendi – tassikese kohvi ees – see olgu parim või üldse mitte!

Kaspar Grossfeldt

Sarikoolitaja ja kohvigeenius.

28 postitust

Kui espresso esimene sõõm sisaldab kuni 1000 erinevat aroomiühendit, siis täpselt niipalju Kaspar neid tunneb ja kirjeldabki. Vahel meile tundub, et Kaspar luiskab, sest kuidas on see võimalik?

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!