Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Moosisuhkur käib moosi, mitte kohvi sees

Postitatud

Hea kohvi maitset saab rikkuda paljudel eri viisidel. Katsetasime neist ühte ja jagame meelsasti oma ebaelamust: kohv moosisuhkruga.

Idee katsetuseks tekkis ühe hea kohvimasina omaniku kaebusest, et miskipärast on suviti kohvil hapukas maitse ja piim kipub kokku minema, ehkki on värskelt poest toodud.

Asja uurides selgus, et suvel mooside tegemise ajal tekkis kannatanul majapidamisse moosisuhkru varusid. Moositegemise kaasnähuna jõudis moosisuhkur ka suhkrutoosi ja sealt edasi kohvitassi. Ja edasi jäi vaid imestada, miks kohv nii kummalise maitse võttis.

Kõik asjakohased seletused leiab suhkrupakilt. Moosisuhkur sisaldab pektiini – marjades ja puuviljades leiduvat tardainet. See muudab piimavahu konsistentsi üsna oluliselt. Moosisuhkrust leiame veel sidrunhapet, mis annab kohvile tavatult hapuka maitse.

Meil tekkisid kohvi sisse piimaterad, vaht läks klimpi ja kaotas oma ilusa välimuse. Kogu kohv sai pisut vana ja närtsinud olemise. Kohvi valmistasime JURA espressomasinaga ja tassi panime kaks teelusikatäit suhkrut. Katsetasime cappuccino´ga.

Meie katse põhjal oskame soovitada moosisuhkru ja piimakohvi eraldi tarbimist. Kohv jäägu kohviks mitte klimbisupiks, eks. Ja kui oled magusa kohvi sõber, siis võid ettevaatuse ja hea maitse nimel valida suhkru asemel hoopis mõne Torani siirupi: piparmünt, vaarikas, karamell, šokolaad, amaretto, tiramisu jne.jne. Hea moosiga pirukas veel kõrvale. Mmm …

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!