Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

    Miks itaallased joovad cappuccinot ainult hommikul?

    Postitatud

    See on fakt, et itaallased joovad cappuccinot ainult hommikuti. Peale kella kümmet cappuccino tellimisele vaadatakse kui jämedale toitumisreeglite rikkumisele. Sellise tegevusega kirjutad endale rasvaste tähtedega laubale „turist“ – kohalikud nii ei tee. Itaallased teavad, et värske piim, mis moodustab cappuccinost enamuse, on tõsine hukatus seedimisele.

    Cappuccino on itaallaste jaoks justkui hommikusöök, mille kõrvale võib, aga ei pruugi ampsata väikese pagaritoote. Tuleb siiski nentida, et itaallaste piim on tunduvalt suurema rasvasisaldusega kui meie oma, tänu sellele on jook ka palju toitvam!

    Itaallaste jaoks on mõeldamatu juua cappuccinot peale toidukordasid, sest piim pole seedimisele hea. Selle asemel kallab üks õige saapamaa poeg (ja tütar) peale toidukorda endale kurku ühe mõnus espresso, mis erinevalt cappuccinost soodustab seedeprotsessi. Kui tahad aga oma Itaalia sõprade ees topelt plusspunkte teenida, siis telli koos espressoga üks grappa, kalla see tühjaksjoodud espressotassi, loksuta, nii et seinte külge jäänud espresso seguneb grappaga, ja naudi! Peale õhtusööki aitab selline trikk sul toitu seedida ja boonusena tagab magusa une. Õhtusöögijärgne espresso ja magus uni – ei käi hästi kokku? Aga siiski. Kuid espresso suure kofeiinisisalduse linnlegendist räägime juba järgmises postituses. Olgu isutekitajana mainitud, et tegelikult sisaldab espresso vähem kofeiini kui meie palavalt armastatud presskannukohv.

    Mis me siis teada saime? Et cappuccino on pigem hommikusöök ja barista pahameele vältimiseks soovitame Itaalias peale hommikusöögiaega seda mitte tellida.

    Kaspar Grossfeldt

    Sarikoolitaja ja kohvigeenius.

    28 postitust

    Kui espresso esimene sõõm sisaldab kuni 1000 erinevat aroomiühendit, siis täpselt niipalju Kaspar neid tunneb ja kirjeldabki. Vahel meile tundub, et Kaspar luiskab, sest kuidas on see võimalik?

    Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!