Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

    Mahlane jahuvaba šokolaadi-kohvikook pohla-mee kastmega

    Vaid kuuest komponendist valmiv gluteenivaba mahlane ja pisut mõrkja alatooniga šokolaadikook on hõrk ja luksuslik maiuspala. Kohvi mõrkjas nüanss aitab koogi mandlist ja šokolaadist maitset eriti hästi võimendada. Ühest küljest lihtne kook on teisalt väga maitsev ja mõnusalt mahlase tekstuuriga küpsetis, mis maitseb ka neile, kes muidu suuremad magusasõbrad ei ole. Šokolaadikoogi külluslikku iseloomu aitab rikastada mee-pohla kaste, mis oma terava hapukuse ja mõõduka magususega on kui kirsiks tordil. Naudi seda kooki koos hea kohviga. Nii muudad ka argipäeva nauditavaks ja pidulikuks.

    Mahlane jahuvaba šokolaadi-kohvikook pohla-mee kastmega

    Kogus 8-le:

    Pohla-mee kaste:

    0% tehtud

    Tee nii:

    1. Sulata tükeldatud šokolaad ja või vesivannil. Kalla sinna juurde ka espresso kohv.
    2. Vahusta munakollased koos suhkruga helekollaseks vahuks.
    3. Ühenda omavahel šokolaadi-või segu ja vahustatud munakollased.
    4. Kalla juurde mandlijahu ja sega kõik läbi.
    5. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa munavalgevaht tainale.
    6. Sega ettevaatlikult läbi, et munavalgevaht võimalikult kohevaks jääks.
    7. Vooderda 20-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi paberiga ja määri küljed võiga.
    8. Kalla tainas koogivormi ning tõsta siis 170-180 kraadisesse ahju. Küpseta ca 30-40 minutit.
    9. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.

    Pohla-meekastme jaoks püreesta pohlad koos vedela meega. Lisa vanillisuhkur. Serveerides lisa igale koogitükile veidi pohlakastet.

    Kook säilib mahlasena ka järgmisel päeval.

    Retsepti autor: Tuuli Mathisen

    KAFO

    KAFO

    84 postitust

    Mis sobib kõige paremini tassi kohvi juurde? Teine tass kohvi.

    Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!