Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Käsitöökohv HARIO V60-ga

Postitatud

Armas kohvisõber.

Üldreeglina on Sul kiire-kiire ja kohv peab valmis saama jooksupealt. Muidugi, muidugi.
Aga teeme vahelduseks seekord teisiti. Teeme kohvi käsitööna.
See käib nii:

Võtad HARIO kannu. Võtad paberfiltri ja Hario V60 koonuse. Asetad koonusfiltri kannu peale ja paberfiltri omakorda selle sisse.

Vala paberfilter nüüd kuuma veega üle – nii uhad ära filtrilt võimaliku paberi maitse ja üksiti eelsoojendad kannu mõnusasti soojaks.

Jahvata 20 g kohviube. Kui Sul on Skerton veski, saad jahvatuse astme täpselt oma maitse järgi sättida. Filtrikohvi valmistamisel soovitame Sul valida keskmise jahvatuse. Kuldreegel kohvi valmistamisel on 1 gramm kohvi 16 g vee kohta. KAFO erikohvisid HARIO komplektiga valmistades soovitame parima tulemuse saamiseks 20 g kohvi ja 300 g vett.


Pane jahvatatud kohv filtrisse ja vala see üle kohvitüübist olenevalt 92 – 96 kraadise vähese kuuma veega, et kogu kohvipuru oleks kaetud (ca 35-40 g vett). Lase kohvil 30-45 sekundit mullitada.


Nüüd hakka valama kuuma vett ringselt alates äärtest ja liikudes üha väiksemate ringidega keskpunkti suunas. Jälgi, et kogu kohv saaks ühtlaselt niisutatud.
Hoia veetase ringselt valamisega ühtlane, nii et kogu kohv on veega kokkupuutes. Valamine võtab aega 2-3 minutit.
Valamiseks on parim Buono kann, selle tila on peene joa tekitamiseks loodud.

Kui kogu vesi on läbi filtri alla tilkunud, loksuta kannu ringjate liigutustega, et kõik maitsed seguneksid.

Valmis!

Sul läks natuke kauem aega, kui näiteks espressomasinaga, aga see-eest on selles just tänase päeva meeleolu ja maitse. Ja eriliselt nauditav pehmus.

Kindlasti proovi HARIO V60-ga valmistades erikohvisid, mis on käsitöökohvidena need kõige-kõigemad.

Head käsitöökohvi!

Kaspar Grossfeldt

Sarikoolitaja ja kohvigeenius.

28 postitust

Kui espresso esimene sõõm sisaldab kuni 1000 erinevat aroomiühendit, siis täpselt niipalju Kaspar neid tunneb ja kirjeldabki. Vahel meile tundub, et Kaspar luiskab, sest kuidas on see võimalik?

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!