Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

    KAFO koolitaja Annika kohvirännak Torinosse Lavazza kohvimägedele

    Postitatud

    KAFO Lavazza Training Centre’i (LTC) koolitaja Annika kutsuti nädalaks Torinosse Lavazza keskusesse koos kümne LTC koolitajaga maailmast – hiinlaste, araablaste ning gruuslannaga.

    Torino on tõeline kohvifännide kohvimeka. Torinos on leiutatud espressomasinad, cappuccino ning avastatud esimesed kohvivalmistamise tehnoloogiad, mille tulemusena kohvi kvaliteet ei olnud enam nii häirivalt kõikuv.

    Torinos asub itaallaste lemmikkohvi Lavazza keskus. Kui Šmigun-Vähi ja Veerpalu tõid Eestile Torinost kahepeale kolm kulda, siis KAFO on aastate jooksul sealt Eestile toonud lugematuid kuldses pakis Lavazza Qualita Oro pakke, mida Eesti rahvas (müüginumbreid vaadates) sama palavalt armastab kui kolme hinnalist spordimedalit.

    Meie Annika muljed Torino-Lavazza-käigust on emotsionaaalsed ning täis igapidiseid üllatusi.

    KOHVIKOOLITAJAGA HIINAST LEIAN ÜHISE KEELE IGA KELL

    “Ühiseid jututeemasid jagus hulgi – nagu enamuse eriala nohikutel on raske leida omasuguseid, ei satu ka mina just kuigi tihti seltskonda inimesega, kes tunneksid kõikidest Lavazza ubadest valmistatud espressosid sama põhjalikult kui mina või mu profesionaalsed kohvisõbrad. Nad rääkisid ju teises keeles, ja Hiina tundub olevat nii kaugel ja ometi olid neil minuga samad lemmikud nii espressoks kui cappuccinoks. Ning veidral kombel see tegi miskipärast nii rõõmsaks.”

    Nädalase programmi vältel räägiti põhjalikult läbi kogu protsess kohvi teekonnast tassi. Taimest, korjamisest, töötlemisest, ekspordist, röstimisest, valmistamisest, maitsmisest ja hindamisest. Nagu asjad käivad ja kuidas nemad oma kvaliteeti nende protsesside läbi tagavad.

    PÕHJALIK TEOORIA

    “Suur osa loengust oli selline, mida olen oma koolitustel ka ise rääkinud olen, aga minu jaoks oli uus ja äge näha seal kohapeal, missugustel alustel nad oma pakisegudesse ube valivad ning omavahel sobitavad. Ehk kuidas on võimalik hooajalist toodet nagu kohv valmistada selliselt, et ma tundsin Super Crema oa pimesi ühes Torino espressobaaris ära? Selle tundis ära ka gruusia koolitaja! Või näiteks kuidas saavad Super Crema ja Gran Aroma Bar olla kirjelduselt nii sarnased, aga maitselt nii erinevad segud?”

    PRAKTILISED ÜLESANDED FANTAASIASEGUST KOHVI KAAVIARINI

    “Saime ise käed külge panna ja oma fantaasiasegu luua, millest minu loodu osutus kohtuniku lemmikuks, olin oma grupikaaslaste seas seeläbi aus ja hiilguses, ei midagi ametlikku, aga – võit on võit:) Kuusjuures, ma ei valmistanud oma segu sugugi 100% araabika kohviubadest, sest enamus tahtsid oma segusse lisada robustat ja nii ei läinud ka mina “kergema vastupanu teed”.

    Proovile pandi ka meie espresso, piimavaht ning latte art ja kahel erineval meetodil kohvi röstimine. Testisime oma maitsemeeli ja proovisime Lavazza innovatsioonikeskuse viimaste aastate kohvikulinaaria tehniliselt lihtsamaid üllitisi – kohvi kaaviari, espessot ja cappuccino nitrot. Lihtsamaid – nii nad ütlesid! Sel juhul ma vist ei tahagi teada kui keeruline neid raskemaid sel juhul veel valmistada on:)”

    LAVAZZA LADU VÕTTIS SÕNATUKS.

    “Meid viidi läbi kuivatatud herneste sarnaselt lõhnava rohelise kohvi lao, läbi leivalõhnalise röstikoja, seletati lahti pakkimisliini tehnoloogiad ja viidi kõige lõpuks lattu, mis võttis ka seltskonna kõige emotsioonitumad tegelased sõnatuks: nii palju kohvi ei olnud mitte keegi oma elus korraga näinud! Täismehhaaniliste kraanadega jooksutati paarisaja-meetri-pikkuseid kraanasid mitmes reas ja kõik riiulid, mille vahel kohvi ladustamine toimus, olid pilgeni pakendeid täis – tõepoolest oleks võimalik sealsetest pakkidest itaallaste lemmikkohvi jagada kogu maailmale. “

    LAVAZZA ON ITAALLASTE KOHV NR 1

    “Selles, et tegemist on itaallaste lemmikkohviga pole kahtlustki, 41% Itaalia turust tarbib just Lavazza kohvi, ülejäänud 59% turuosa jagavad omavahel ära kõik teised tootjad. Itaallased on jäänud truuks traditsioonidele: nende lemmikud on espresso, crema, robustasegu ning tume röst, kuigi nad ise ütlevad, et see on keskmine. Ja viis minutit ei ole kunagi nende jaoks viis minutit.”

    Annika kohvirännakust ja mukjetest kuuled ise ja saad ka küsida, kui tuled tema koolitusele.

    Ta ootab Sind KAFO Lavazza Training Centre’is!

    Gerli Rand

    Sarikirjutaja ja kohvisõltlane

    41 postitust

    Turundab head kohvi sellise hooga, et kohvisõprade arv kasvab peatamatult ja jube kiiresti. Mõjub magnetina uutele klientidele. Paljud teejoojad pöörduvad tema pärast kohviusku.

    Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!