Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

AeroPressi MM-i võiduretsept ehk mis asi on blooming water

Postitatud

Aeropressi Maailmameistrivõistlused 2014 võitis Shuichi Sasaki Jaapanist. Vastne meister andis lahkesti oma võiduretsepti ja meil on rõõm seda jagada.

Valmistamiseks vajad:
16,5 g kohviube
78℃ 250 ml (mitte karedat) vett
9,5 punktine jahvatus Mahlkönig EK43 veskiga (keskmine)

Valmistamine:

  • Niisuta paberfilter ja aseta oma kohale AeroPressis
  • Lisa 40 g blooming water´t, lase tõmmata 25 sekundit ja sega 5 ringi
  • Lisa 210 ml vett, sega 1 kord
  • Pressi väga aeglaselt 75 sekundi jooksul
  • Viimane 45 ml jäta läbi pressimata

Palun – võite proovida. Aga – mis asi on blooming water?

Esimesed 40 g vett valatakse kohvile, et sellest eralduks röstimise käigus tekkinud CO2. Selle tegevuse terminiks ongi bloom coffee – sest süsihappegaas väljub kohvist mullidena.

Kui nüüd gaasid on väljunud ja valatakse peale ülejäänud vesi, täidab see kohviosakeste rakkudes tekkinud vaba ruumi ning kõik maitsed ja aroomid saavad täiel määral kohvisse imenduma. Nii saab kohv maksimaalselt aromaatne ja maitseküllane. Proovi vahet.

KAFO

KAFO

84 postitust

Mis sobib kõige paremini tassi kohvi juurde? Teine tass kohvi.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!