Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Liina Saar: “JURA tegi täiuslikku kohvi. Ja vähemat ma ei oodanudki!”

Postitatud

Jazzkaarel esineb laulja ja helilooja Liina Saar oma ansambliga MiaMee, kellele viimase kuu jooksul on ettevalmistuseks hoogu andnud JURA Z6 espressomasin. Igati sobilik ajastus, sest külalisi, kes heast kohvist lugu peavad, on just nüüd, Jazzkaare eel, tavapärasest rohkem läbi astunud.

Senised noore muusiku hommikud algasid alati kohviga, piimaga ja ilma suhkruta, moka kannu või presskannuga valmistatult. Ja enne JURA saabumist oligi 1-2 tassi kohvi tavapärane päevakogus. Espressomasina saabumine tõi kaasa kohvitamise olulise suurenemise. Nojah – nii ta paraku kõigil JURA espressomasina omanikel miskipärast olema kipub.

JURA Z6 täitis kenasti kõik Liina ootused, sest midagi vähemat kui täiuslik kohv ta JURA-lt ei oodanudki. Ja Liina võttis teha rohkeid ning põnevaid katsetusi masina menüüs olevate jahvatusastmete, temperatuuride ja kohvikanguste reguleerimistega. Jazzimprovisatoorse maailmavaatega Liina proovis ka erinevaid kohviube ja võib nüüd täie teadmisega kinnitada, kui palju iga pisimgi nüanss lõpptulemust tõepoolest mõjutab. (Meile see koht väga meeldib! Küllalt suur osa kohvisõpru jääb ühte valmistusviisi kinni aastateks ja ei katsetagi midagi muud ja – ah KUI palju head võib nii avastamata jäädagi!)

(Nojah – edasi läheb veel toredamaks) Liina kirjeldus sellest, kuidas JURA espressomasin tekitas täiesti uue hommikurituaali: et hommikukohv valmis vaid ühe nupuvajutusega, siis oligi mõnusaim teha see üks vajutus, võtta tass ise-katsetades-parimaks-timmitud cappuccinot ja siis – voodisse tagasi. Mmmm… Mõnusa-vahuse kohviga saab siis tasapisi ärgata, uuele hommikule üha selgema silmaga vastu vaadata ja päevaks plaane teha.

Jazzi juurde jõudis Liina vanemate õdede plaate ja väga inspireerivat Hedvig Hansoni kuulates. Jazz hakkas meeldima just täpselt nii palju, et keskkooli lõpetades oli selge, et edasi tuleb minna muusikaga ja justnimelt jazzmuusikaga.

Liina on ansambli MiaMee looja, solist ja helilooja. Lisaks sellele õpetab ta Viljandi Kultuuriakadeemias noori lauljaid: „… õppejõu töö on kihvt ja sunnib ennast vormis hoidma ning pidevalt arendama.“

Inspiratsiooni leiab ju kõigest ümbritsevast. Ka kohvipausist. Liina peab kohvipausi loomeprotsessi oluliseks osaks – just see mõnus unelemine, mis tekitab häid mõtteid ja ideid.

Siis tuleb Liinale veel meelde kiita JURA hooldamise lihtsust, sest „JURA ütleb ise, mis tal parasjagu vaja on“. Meie jutud kohvitassi taga lõpetab aga tõdemus, et palju muusikat tehes, kirjutades, õpetades ja kogu aeg helide sees olles, on vahel vaikus parim. Vahel hea kohviga ja vahel lihtsalt niisama.

MiaMee kontsert Jazzkaarel on 26.aprillil kell 22.30 Punases majas. Jazzkaare tutvustus Liina ansamblile kõlab nii: „Magusa fassaadi taga peituvad eesti parimad instrumentalistid ja jõulised elektroonilised biidid. MiaMee liikmed on juba maailmas ilma teinud muusikud. Graatsiliselt üle meloodiate libisedes ja läbi võimsate müsteeriumide võrsudes, on MiaMeed kutsutud ka Eesti Emiliana Torriniks või Björkiks.“ Vaata: www.miamee.ee

Näeme Jazzkaarel!

Head muusikat ja head kohvi soovides
KAFO

Vaata ka:
Kohvijutud Anne Ermiga
Kohvijutud Sofia Rubinaga
Kohvijutud Siim Aimlaga
Kohvijutud Peedu Kassiga

Gerli Rand

Sarikirjutaja ja kohvisõltlane

41 postitust

Turundab head kohvi sellise hooga, et kohvisõprade arv kasvab peatamatult ja jube kiiresti. Mõjub magnetina uutele klientidele. Paljud teejoojad pöörduvad tema pärast kohviusku.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!