Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

UTZ Certified

Postitatud

2000.aastal loodi Guatemaala kiratsevate kohvi-istanduste toetuseks UTZ Kapeh Foundation, mille missiooniks oli pöörata maailma tähelepanu sealsete kohvikasvatajate ja keskkonna probleemidele. Et hea kohv võiks taas tulla aladelt, kus on kohvikasvatuse põlised juured. UTZ Kapeh tähendab maiade keeles „hea kohv”.

UTZ Kapeh Foundation loodi põhimõtteliste muutuste ellukutsumiseks olemasolevate loodusvarade hoiuks ning kohviistanduste tööliste vaesuse kaotamiseks.

UTZ Kapeh Foundation esmane toetaja oli 1969.aastal loodud fair trade (aus/läbipaistev kaubandus) põhimõtete propageerija Solidaridad, mille peakontor asub Hollandis.

2002. aastal kutsus UTZ Kapeh Foundation ellu UTZ Kapeh – Certified Responsible Coffee sertifikaadi, mille eesmärgiks oli aidata kohvitootjatel ja -röstijatel omandada, rakendada ja arendada uusi töömeetodeid ja –põhimõtteid, mis omakorda võimaldavad saada vastutustundliku tootmise tunnusmärki.

UTZ Kapeh – Certified Responsible Coffee programm seisis hea selle eest, et kohviistanduste töölised saaksid paremat erialast haridust, et paraneksid töötingimused, et paraneksid töömeetodid, et põllumeeste lapsed – järgmine põlvkond – saaksid paremat haridust, et tööliste perekonnad oleksid enam kindlustatud ja et planeedi ressursse käideldaks säästvalt ja vastutustundega.

Hiljem nimetati sertifikaat ümber “UTZ Certified – Good Inside” ja sellest sai juhtiv kohvi-, tee- ning kakaokasvatust ja tootmist jälgiv säästva arengu programm kogu maailmas.

2007.aastal sai programm oma praeguse nimekuju UTZ Sertifikaat.

UTZ Sertifikaat propageerib mahepõllundust kui parimat ja kõige loomulikumat tootmismeetodit. See on vastutustundlik ja ainuvõimalik tee kiiresti kasvava Maaelanikkonna vajadustega toimetulekuks.

UTZ Sertifikaadi programm jälgib säästvatest- ja mahepõhimõtetest kinnipidamist igas kohvitootmise etapis kohvitaime istutamisest kuni kohvitassini välja. UTZ Sertifikaadi omandamiseks on vaja täita programmi ranged nõudmised. Ja kui tunnusmärk on saadud, siis jätkub korrapärane järelvalve sertifikaadi saanud toote või tootmislõigu üle. Järjepidevat monitooringut teevad sõltumatu paneeli spetsialistid – kolmandad osapooled. UTZ Sertifikaadiga tooteid müüakse 50 riigis.

Selle märgiga tooted võivad olla hinnalt pigem kõrgemad, kui tavakaubad, mis tagab kasvatajatele-tootjatele õiglasema sissetuleku.

Selle märgiga tooteid ostes toetab iga kohvi-, tee- või kakaojooja maailma säästva arengu põhimõtteid. Eesmärgiks ei vähem ega rohkem kui kogu planeedi parem käekäik ja parem tulevik sõna otseses mõttes.

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!