See on suurepärane kofeiinivaba kohv, mille maitsenüanssidest on tunda iirist, õuna ja õrnu vürtsikaid noote. Kahtlemata parim kofeiinivaba kohv, mida olete eales kogenud.
Riik: Kolumbia
Piirkond: Huila
Tootja: La Serrania ühing
Kasvu kõrgus: 1500-1750 m
Töötlemismeetod: Pestud
Araabika sordid: Caturra ja Colombia
Röst: Hele
Soovi korral jahvatame kohvioad vastavalt valmistusmeetodile.
Kolumbia edela osas kuulsas Huila piirkonnas toimetab La Serrania põllumajandustootjate ühing, kuhu kuulub umbes 50 väikest kohalikku farmerit. Nad kasvatavad Pitalito linna ümbritsevates mägedes Caturra ja Colombia kohvisorte. Iga farmer (märg)töötleb oma kohvi eraldi, siis kogutakse kõigi saagid kokku ning eemaldatakse ühiselt saagilt kofeiin.
Rohelisest (röstimata) kohvist saab kofeiinivaba kohv aurutamise teel, seejärel uputatakse see vee ja kofeiiniga seonduva etüülatsetaadi lahusesse ning seejärel aurutatakse etüülatsetaadi jäägid taas ubade pealt ära. Etüülatsetaat on orgaaniline lahus, mida tavaliselt saadakse kääritatud suhkruroost ja on ka looduslikult esinev ühend erinevates puuviljades. See aurustub kiiresti ega ei jäta endast kohvile kõrvalmaitseid.