Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Sportlase Marko Alberti parim tass kohvi valmib kiirelt ja erksalt – Aeropressiga

Postitatud

Triatleet Marko Albert üllatab lisaks sporditulemustele ja meeldivalt suurele naeratusele ka kohvifanaatikule omaste teadmiste ja eelistustega. Ja kuidas sportlane kohvi soovib? Aeropressiga!

Paljudele veel tundmatu kohvividin Aeropress on kompaktne kaasaskantav kohvijumal, mis ühendab endas filtrimasina ja presskannu olemuse ja parimad omadused, lisab sellele omalt poolt vunki ja valmistab kohvi su tassi kiiremini, kui jõuad esimesest lonksust unistama hakata. Ja mis sportlasest maailmarändurile parim – hommiku (või mis-iganes-muu-kellaaja) kohv ei jää saamata kesk rabasid, kõrbe ega ka mitte-nii-hästi-varustatud hotellides – kuhu iganes Marko kiired jalad teda viia võivad.

Esmatutvus Aeropressiga ei toimunud Markol aga juhuslikult. Ta teadis, mida ta kohvivalmistajalt soovib ja milles polnud nõus alla andma – kohvi maitses. „Ma ei taha juua kvaliteetsemast halvemat kohvi isegi siis, kui paremat lähedusest saada pole“, selgitab mees oma absoluutselt arusaadavaid tingimusi. Ja nii jõudis ta pärast põhjalikku uurimustööd oma lemmikuni. See, et sportlane just Aeropressile oma kohvitegemise usaldab, pole aga üllatav, kui teada, et see on leiutatud mehe poolt, kes muuseas valmistab edukalt ka erinevaid sportmänguasju. Ja nii nagu lennutavad Alan Adleri poolt patenteeritud lendavad rõngad rekordeid nagu murdu, siis samasuguse vuhinaga täidab Aeropressiga valmistatud erk ja maitserikas kohv jooja meeli – viuh! Hapuka ja kibeda järelmaigu võib seejuures unustada kus see ja teine!

Kohv poolitab Marko päeva kaheks – lisaks varasele hommikukohvile, saab Aeropress kasutust ka pärast isa kvaliteetaega lastega, virgudes värskendavast perekondlikust lõunaunest – oh, kui mõnus! Tegelikult on kohv sportlaste lahutamatu osa olles nö lubatud (ja loomulikult maitsev) „doping“. „Kohvil ja kofeiinil on väga suur roll vastupidavuse parandajana, ergutina ekstreemsete pingutuste juures ja süsivesikute põletamisel. Loomulikult tuleks tarvitamise osas jääda ikka mõistuse piiridesse ja seda väljendab tavapärane kohvi joomine kõige paremini“, selgitab Marko, miks võib just vastupidavusalade sportlaste seas leiduda hulganisti kohvisõpru. „Mõni on lausa nii kaugele läinud, et röstib endale ise kohviube“, lisab mees suure naeratusega ja meie oleme sellest kõigest nii vaimustuses! Kõik see annab ikka aina rohkem põhjuseid, miks homme või järgmisel esmaspäeval võiks ometigi selle lubatud trenniga alustada – sest põhjuseid kohvi joomiseks pole ju kunagi liiga palju!

Seniks kuni Marko tegeleb järgmise uurimustööga – oma esimese automaatse espressomasina kodustamiseks – pühendab ta meeleldi aega järgmise värske kohvielamuse jaoks ise ube jahvatades. Nii on Marko lemmikuteks aja jooksul kujunenud Lavazza Crema e Aroma ja Lavazza Qualita Rossa kohvioad, mis sobivad Aeropressile kui valatult ja seda nii musta- kui ka piimakohvisõpradele. (Ja suhkru hoiab ta heast kohvist kaugel-kaugel!) Samas ootab Marko ka põnevusega aega, kui on valmis hapukamateks maitseelamusteks, nautides näiteks Keenia käsitöökohvist valmistatud espressot.

„Üks osa kohvi tegemisest on protseduur ise ja selle nautimine“ selgitab Marko, kuidas ta sedasi paar korda päevas aja maha võtab. Ja kui seda saab nautida käsikäes niivõrd mugava ja lihtsa käsitsusega kohvipressiga nagu Aeropress, siis on ainult rõõm, kohvirõõm!

Soovime Markole spordihoogu, jõudu ning maitseküllaseid kohvihetki nii kodus kui võõrsil!

Laura Verte

KAFO kunstnik ja kohvisõber.

19 postitust

Kõik muutub lilleks, kust ta läbi astub. KAFO müügisaaliga juhtub seda alalõpmata. Ja kirjutab koletu hästi, kui kellegagi kord kohvist jutu peale saanud. Tema reportaažid loeme läbi enne hommikusi uudiseid.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!