Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Siim Aimla ja JURA Z6 teevad koos head muusikat

Postitatud

“See oli armastus esimesest silmapilgust,” ütleb jazzmuusik Siim Aimla veenvalt, kui usutleme tema muljeid kooselust JURA Z6-ga, „erakordselt head kohvi teeb see masin!“

Siim on teise põlve kohvisõber. Lapsepõlve mälestused sellest, kuidas ema viis isale töötuppa kannu kohvi sellal kui ülejäänud pere  hakkas parajasti ööunne sättima, et isa hilisõhtused ja öised töötamised ikka erksad ja mõnusad oleksid, on ilmselgelt Siimu endagi ellu märgi maha jätnud: Siimule meeldib samuti öösiti töötada ja loomulikult-mõistagi ikka koos kohviga. Nagu isagi. Ning uinumisraskustest pärast öist-töist kohvitamist ei tea Siim midagi. Uni tuleb kohe ja kuulekalt, kui töö tehtud ja kohv joodud.

Hommiku juurde kuulub taas paar tassi kohvi, aga see ei ole vajaduspõhine, pigem ikka mõnupõhine kohvivoor. Piima ja suhkruga. Või siis ka mustalt. Või siis ka espressona. Noh ja siis lõuna ajal uuesti tassike…

JURA Z6 suutis Aimlat üllatada meeldivalt mitme kandi pealt. Esiteks maitse – oli ikka hea küll. Oli ikka parem, kui tavaliselt harjunud. Teiseks – kas pole mitte imeline, et selline peen masin räägib sinuga eesti keeles? Siim saab võõrkeeltega hakkama, selles pole küsimust, aga espressomasinaga emakeeles suhelda on lihtsalt nii meeldiv. Edasi hämmastas igasugu võimaluste rohkus, millele eestikeelne menüü jällegi eriti lihtsa juurdepääsu tekitas – kohvi temperatuuri ja koguseid saab reguleerida, kõik oma isiklikud eelistused saab salvestada, lisaks kohvile võib teha ka lihtsalt sooja piima.
Veel rõõmustas hooldamise lihtsus. Esiteks – JURA  Z6 räägib selges eesti keeles, mis ta parajasti tahab ja mida tuleks teha. Ja teiseks – Siim arvab, et ajaliselt ei võta espressomasina hooldus sugugi rohkem aega, kui nt presskannu pesemine pärast kohvi valmistamist.

Siimu jaoks algab hea kohv heast oast. Päritolumaa saab pakilt loetud ja see on oluline. Röstimisaste saab samuti kohvipakilt loetud ja see on samuti oluline – pigem tumedamapoolne röst.

Ja kui veelgi täpsematesse detailidesse süveneda, siis vajaliku nüansi kogu kohvirituaalile annab õige tass. Nagu veini ei saa juua ükspuha mis klaasist, on ka kohvitassi roll maitse tunnetamisel tähtis. Tasside põhjaliku katsetamisega on Siim läbinud pika ning otsingulise tee ja jõudnud õnnelikult välja suure kruusi kui parima aroomi- ja maitsenaudingu pakkujani. Lõpp hea, kruus hea, kohv hea, kõik hea.

Nojah –  JURA Z6-ga kooselus kulus kohvi senisest oluliselt rohkem. Sest lihtne teha ja hea maitse. Aga mõnupõhiste asjadega ei saagi lõputult ju kokku hoida. Ja loodetavasti kulus osa kohvist ka puhta panusena eesti jazzmuusika edendamisse.

Muusikat ja head Jazzkaart ja head kohvi!

 

 

Gerli Rand

Sarikirjutaja ja kohvisõltlane

41 postitust

Turundab head kohvi sellise hooga, et kohvisõprade arv kasvab peatamatult ja jube kiiresti. Mõjub magnetina uutele klientidele. Paljud teejoojad pöörduvad tema pärast kohviusku.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!