Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Ott Kiivikas teab: tippsport ja kohv kuuluvad kokku!

Postitatud

See lugu siin sai alguse päeval, kui Ott Kiivikas tuli KAFO Keskusesse oma kontori ja kolleegide heaks uut espressomasinat valima – sealt need kohvijutud arenema hakkavadki, nagu ikka.

Ott Kiivikas on: tippsportlane, Euroopa meister 2016, Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu asepresident, EOK sportlaskomitee liige, treener, toitumisspetsialist, ettevõtja, pereisa – ja mis kõige tähtsam, lausa peaasi!!! – truu kohvisõber.

Ott kinnitas üle, et tippsport ja kohv on vägagi käsikäes kulgev paar, lausa metoodiliselt! Näiteks sisaldavad enamus rasvapõletajad ja treening-eelsed joogid kofeiini.

Meie esikulturist ütleb, et kohv on päästnud nii mõnegi pime-sombuse ilmaga trenni, mil väsimus ja uni tahavad vägisi võimust võtta. Väsinuna trenni tehes kaotab aga treening kvaliteedis märkimisväärselt. Sel kohal on kohv turgutajana enam kui hää abimees.

Muide, veel üsna hiljuti oligi kohv sportlastel keelatud dopingute nimekirjas! Nojah – seal oli kirjas kofeiini küllalt konkreetne ülekogus veres, mille mahu üle meil täpset ülevaadet ei ole ja ei saagi olla. Ilmselgelt ei olnud tegemist hommikuse kohvitassikogusega – ikka millegi kapitaalselt mahukama ja kangemaga. Väike kofeiinilaks oli aga siis ja on ka täna spordimaailmas igati soositud – enne trenni annab kohv vajaliku energia ja on tänuväärne abiline tõhusa treeningu heaks kordaminekuks. Nii et kohvikud spordiklubides ei täida üldsegi mitte ainult ajaviitelist eesmärki – nad on osa edukast treeningprogrammist.

Lõputud kohviuuringud pole siiani teaduslikult tõestanud kohvi kahjulikkust – vastupidi! – kohvil on rida tervist toetavaid eelised, kui kogused on mõistlikud. Ott ütleb kindlalt, et: “Mitte miski ei ole kasulik või kahjulik iseenesest, kõik sõltub kogustest. Tervislikust toidust võib ka ennast haigeks süüa, nii et mõõdukus ja teadlikkus on alati hädavajalik“ (me siinkohal meenutame, et kohv on algselt tarvitusele võetud ikkagi ravimina).

Oma loengutes paneb Kiivikas treenitavatele südamele, et kohv sobib spordiga suurepäraselt, kui seda mõõdukalt tarbida. Kunst on selles, et selle „õige koguse“ peab igaüks ise leidma, sest see on individuaalne. „Kohv käigu treeningu ette, taastusjoogid treeningu järgselt. Kui sul on janu, joo vett! Kui vajad turgutust, võta kohv!“

Ott Kiivikase päevad sisaldavad välja kujununenud rutiini, nagu tippsportlasele kohane. Rutiini jagub piinliku täpsusega ka igapäevasesse kohvikorraldusse – ei päevagi kohvita! Hommikusöögi kõrvale tass piimakohvi, kontoris tass musta kohvi ja kolmas tass enamasti enne trenni. Mustalt. 2-3 tassi on päevanorm.

Ja et meie esisportlane joob kohvi valdavalt mustalt, siis nõuab ta kohvilt eelkõige tõeliselt head maitset. Oti eelistus on tummine, kange ja intensiivse maitsega Lavazza kohv.

Aga espressomasina üle aru pidades jõuti kokkuleppele, et parim valik Oti kontorisse on JURA WE8.

Soovime edu Ott Kiivikasele, head kohvi tema kontorisse ning edenemist eesti kulturismile – hetkel on fitness ja kulturism Eestis harrastusspordiala nr 3 ja trend on kasvav!

Gerli Rand

Sarikirjutaja ja kohvisõltlane

41 postitust

Turundab head kohvi sellise hooga, et kohvisõprade arv kasvab peatamatult ja jube kiiresti. Mõjub magnetina uutele klientidele. Paljud teejoojad pöörduvad tema pärast kohviusku.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!