Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Neli hambanippi kohvijoodikule

Postitatud

Kui hobuse suhu vaadates on tema vanust võimalik määrata, siis tõelise kohvihullu tunneb samuti hammaste järgi ära. Natuke “päevitunud” hambad on isegi omamoodi nunnud, aga mul õnnestus eile näha hambarivi, mis oli praktiliselt süsimust.

Lippasin õhtul nurgapoodi piima järele, mu poeg Mihkel avastas, et soovib pannkooke (kui tüüpiline, et teismelised poisid just täpselt siis süüa tahtma hakkavad, kui sa oled just otsustanud “Seksi ja linna” vanade DVD-de pealt üle vaatama hakata!), ning kassasabas minu ees seisis vanem härra. Ta pöördus korraks minu poole, ei öelnud sõnagi, lihtsalt naeratas. Ilmselt läksin ma näost lubivalgeks, sest mees pani oma habetunud lõuad kiiresti kokku tagasi ning vabandas pobisedes: “Viiskümmend aastat kohvi, igal hommikul kruus, ma kipun ise ära unustama, vabandan väga.”

Vau, need on ikka väga tõsised viiskümmend kohviaastat olnud. Ma lidusin tagasi koju ja kiikasin kahe koogi praadimise vahel köögipeeglist oma hambaid. Njah, ega seal midagi rõõmustavat pole. Nii hull muidugi mitte, et peaks kohe uued hambad ostma.

Mis seal ikka, istusin öö hakul arvuti taha ja pistsin guugeldama. Kes otsib, see leiab. Ühes ameerika kohviblogis (Death Wish Coffee Blog – on vast nimi, üsna teemakohane igatahes) oli kirjas neli nippi, kuidas hambaid kohvi eest kaitsta.

Siin nad on:

  1. Loputa iga kohvitassi järel suud veega. Lõpetad hommikuse kruusi ära ja uhad hambad veega üle. Veel parem – joo lonks vett peale iga kohvisõõmu. Põis täitub muidugi topelt kiirusel ning tööle jõudes tuleb koosolekult paar korda välja jalutada, aga ongi hea, sest kes neil koosolekutel ikka passida viitsib.
  2. Kasuta korra päevas hambaniiti ja käi oma suu põhjalikult üle. Spetsid väidavad, et lihtsalt hambapesust ei piisa, kavalamad nurgad suudab ainult hambaniit klaariks nühkida. Veelgi enam, levinud komme peale iga kohvikorda hambaid pesta põhjustab soovitule vastupidise tulemuse, sest kohv pehmendab hambavaapa ning lödi vaabaga hammaste harjamine meelitab soovimatud plekid kiiresti ligi.
  3. Väldi hambavalgendusribasid, eriti peale kohvi joomist. Sarnaselt hambapastale leidub neis keemiat, mis kohvi happelisusega kohtudes hammastele plekke tekitama hakkavad.
  4. Käi iga poole aasta tagant hambaarsti juures ja palu tal oma kikud ära puhastada. Ise tead, kas lased laseriga valgendada või piirdud survepesuga (mina eelistan viimast), aga peaasi, et profil seda teha lased ja ei hakka ise mingite internetist tellitud vidinatega kodus arsti mängima.

Sofi

Kohvihull blogiprintsess

40 postitust

Mis juhtub, kui Lavazza ja MacBook Pro kahekesi terveks ööks tuppa kinni panna? Juhtun mina. Mulle meeldib kohv ja kirjutamine, kõige rohkem aga kohvist kirjutamine.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!