Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Küpsetamata toorjuustukook mango- ja kohvimaitseliste vahekihtidega (gluteenivaba)

Kohv ja mango võib esmapilgul tunduda ootamatu kooslusena, kuid ainult seni, kuni see maitseduo on järele proovitud. Need maitsed sobituvad omavahel suurepäraselt ja mango külluslik täidlus annab kohvi-kakao mõrkjasmagusale kooslusele väga ilusa kooskõla. Kooki valmistades ei pea ahju sisse lülitama, sest tegemist on küpsetamata kihilise koogiga, mille põhjaks on gluteenivaba pähkli-datli põhi. Želatiinilehtede kasutamine peaks olema jõukohane ka kõigile neile, kes muidu želatiini vastu aukartust tunnevad. Põhimõte on lihtne. Esmalt tuleks mõned minutid želatiini külmas vees paisutada ja siis kuumas vedelikus lahustades ühtlaseks segada. Kuna želatiin hakkab jahedaga kokku puutudes kohe tarretuma, võib osa põhimassist esmalt kuuma segu sisse segada ja alles siis segud ühendada.

Retsept 8-10-le inimesele

Koogipõhi:

Mango ja kohvi vahekihid:

0% tehtud

Tee nii:

Valmista koogipõhi. Selleks töötle koogipõhja ained köögikombainis ühtlaseks massiks. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa veidike vett. Segu peaks näppude vahel surudes kokku hakkama. Vooderda ca 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru koogipõhi tihedalt koogivormi põhjale.

Mango vahekihi jaoks aseta esmalt želatiinilehed külma vee sisse likku. Sega omavahel toasoe toorjuust, pool mangopüreest ja vahukoor. Maitsesta suhkru ja laimamahlaga. Soojenda teine pool mangopüreest kastrulis. Tõsta želatiinilehed külmast veest, nõruta kuivemaks ja aseta siis kuuma mangopüree sisse. Sega ühtlaseks. Ühenda toorjuustusegu ja želatiiniga mangopüree, sega kõik läbi ja kalla siis koogivormile laotatud põhjale. Aseta jahedasse tunniks-paariks.

Kohvimaitselise vahekihi jaoks aseta samuti želatiinilehed külma vee sisse. Sega toasoe toorjuust, kakaoga kondenspiim ja vahustatud koor. Kalla kuum kohv ja Vana Tallinna liköör kaussi või kastrulisse ja lahusta kuuma kohvi sees külmas vees paisutatud ja nõrutatud želatiinilehed. Sega kohvi-želatiinisegu toorjuustu-kondenspiimavahu sisse. Kalla kohvimaitseline kiht kergelt juba tarretunud mango vahekihi peale ja aseta kook vähemalt paariks tunniks jahedasse tahenema.

Tarretunud kook kaunista meelepäraste lisanditega ja lõigates võid noa kuuma vee sisse kasta.

Retsepti autor: Tuuli Mathisen

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!