Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Koorega kohv granita

See pisut ulakas jäine koorega kohv on mõnus jahutus kuumadeks suvepäevadeks. Hea lihtne valmistada oma lemmikkohvist ning samas sobib ka veidi teismoodi desserdiks või üllatuskohviks suvistele aiapidudele. Granita on algselt Sitsiiliast pärit poolkülmutatud ja jääpurune magustoit, mida võib edukalt ka kohviga valmistada. Kohvile ja koorele lisatud kange alkohol aitab aga jääkristallide teket veidi takistada, kuna alkohol ise ei külmu. Nii on tulemuseks mõnus jääpurune kihiline kohvimaius, mis igati kuuma suve vääriline.

 

Koorega kohv granita

Vaja läheb (4-le inimesele):

0% tehtud

Tee nii:

Valmista esmalt kange kohv ja jahuta see maha. Kalla laiapõhjalise anuma (nt suurem säilituskarp) põhjale ja lisa sinna ka Vana Tallinna liköör. Sega läbi ja aseta sügavkülma.

Sega koor vanillikaunast kraabitud seemnetega ja kalla juurde kooreliköör. Sega läbi. Kalla samuti külmutamiskindla laiapõhjalisse anumasse ning tõsta sügavkülma.

Külmuta ca 45 minutit, tõsta siis mõlemad karbid külmast välja ja sega kahvliga poolkülmunud segu läbi, et tekiks jääpuru. Tõsta uuesti sügavkülma ja korda sama protseduuri iga 45-60 minuti tagant 2-3 korda, kuni vedelik on ühtlaseks jääpuruks muutunud. Serveerides tõsta klaasi 2/3 ulatuses kohvijää puru ja sinna peale säti koorejääd. Võid lasta veidi jääkristallidel sulada, nii et klaasis on segamini juba pisut sulanud kohvi ja koor ning jääpuru.

Kuuma suve tervitused!

NB! Sisaldab alkoholi ja ei sobi lastele!

Retsepti autor: Tuuli Mathisen

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!