Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Kohvitaime kasvatamisest

Postitatud

Kliimaolud ja mulla kvaliteet on kohvitaime kasvatamisel äärmiselt olulised looduslikud tegurid. Mõlemad tingimused on täidetud troopikavööndis, kus ilm on kuum ja üsna niiske, tugevad vihmasajud vahelduvad kuivade perioodidega ja temperatuur püsib vahemikus 15-30 kraadi. Taim on tundlik tuule, külma, pakase ja liigse kuumuse suhtes.

Muld peab olema lämmastiku- ja huumuserohke. Sobivad väiteks vulkaanilised mullad. Uusi taimi saab kasvatada kahtviisi:

  1. seemnest;
  2. pistikust.

Esimesel juhul valitakse välja parimad oad, pannakse need umbes 2 cm sügavusele spetsiaalsetesse taimelavadesse mulda ja ligi 6-8 nädala pärast pistavad pea välja peened varred, mille otsas on mulda pandud uba.

Teise meetodi puhul lõigatakse maha okste otsad koos nelja lehega ning valitakse nende seast välja kõige ilusamad pistikud. Need istutatakse taimelavasse ning 1-2 nädala pärast ilmuvad neile esimesed juurekesed. Seejärel hakkavad tärkama järjest uued lehed ning aasta pärast, kui taim on 30-50 cm kõrgune, istutatakse see ümber istandusse.

Kuigi taimed ei anna esimesel kolmel aastal veel saaki, vajavad need ka sel ajal hoolitsust. Haiguste vältimiseks ning normaalse arengu tagamiseks tuleb taimi kasta, pritsida taimekaitsevahenditega ja sageli pügada.

Keskmise eluaea jooksul, mis on 15-20 aastat, annab taim umbes 700-800 g rohelisi kohviube aastas.

bfsupport

78 postitust

Sildid: KAFO, kohvitaim
Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!