Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Kohviretseptidega ümber maailma

Postitatud

Teada-tuntud on pimedate kirjeldus elevandist: igaüks neist hoidis kinni elevandist erinevast kohast ja igaüks pidas oma kogemust kõikehaaravaks, hoomamata tegelikku tervikut. Kellegi jaoks oli elevant kui lont, kellegi jaoks kui saba, kellegi jaoks kui jalg – ehk siis igaüks pidas elevanti selliseks, millest just parasjagu kinni hoidma sattus.

Kohvi mõiste ja traditsioonid on (vähemalt) sama suur ja hoomamatu tervik nagu see elevant, millest me pimedate kohvisõpradena innukalt kinni hoiame ja just enda kogetud osa õigeimaks peame. Samal ajal, kui me igal hommikul kiivalt juba kord armsaks saanud kohviga päeva alustame, on maailm täis fantaasiarohkeid kohvisõpru, kelle kogemused räägivad kohvist sootuks muud.
Pangem vaim valmis ja sukeldugem maailma veidravõitu kohviretseptidesse, mis on kuskil sama kindlad kohvi ekvivalendid, nagu on meile igahommikune trikkidevaba tassitäis imelist aromaatset kohvijooki.

Aafrika on kohvi sünnimaa, aga sealt pärit kohviretsept on pigem ravimi kui igapäevase ergutajana mõeldud. Olgu see siis meenutuseks, et algselt oli kohv eelkõige tervise edendajana hinnatud.

Ameerika on suur ja lai ja nende tavapärased kohvikogused on samuti suured. Kohvile lisatakse veel ka piima ja võibki korraliku kohvikopsikutäie-nautimisega alustada.

Euroopast pärineb ikooniline kohvijook espresso. Itaallaste panus kohviajalukku on tõesti võimas – espresso on uhkelt ja veenvalt väljaspool lühiajalisi trende ja moeröögatusi, tulgu mis tuleb – espresso jääb.

Aasia armastab kohvi magusana. Suhkur ja kondenspiim – mmm… Ja igaks juhuks- sortsuke musta teed ikka ka hulka.

Austraalia on kohvitraditsioonide mõistes jõudnud pildile sutsuke hiljem kui teised, aga see-eest on sealt pärit Flat White täisautomaatsete kohvimasinate menüüs kui uus maailma-lemmik.

Valik missugune. Ja see on ainult kohvijäämäe tipp, eks.
Rõõmsat kohvi-ümber-maailma-reisi!

Postituse algallikas: www.foodbeast.com

Gerli Rand

Sarikirjutaja ja kohvisõltlane

41 postitust

Turundab head kohvi sellise hooga, et kohvisõprade arv kasvab peatamatult ja jube kiiresti. Mõjub magnetina uutele klientidele. Paljud teejoojad pöörduvad tema pärast kohviusku.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!