Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Mis on Sinu kohvipakis? Kohv, aga mitte ainult…

Postitatud

Etikett sinu äsjaostetud jahvatatud kohvi pakil lubab enneolematut naudingut: tegemist on 100% araabikaga, mis on valmistatud käsitsi korjatud ubadest kogenud farmerite poolt maailma parimates kohvipiirkondades ja neid on töödeldud moel, mis garanteerib parima maitseelamuse.

Reaalsus võib olla proosalisem: jahvatatud kohvis võib leiduda lisandeid teraviljast mullani välja. Ja seda mitte päris juhuslikult.

Põud ja haigused vähendavad kohvisaaki, mis tõstab kohvi hinda. Vähenenud saagist tulenevat kaotust üritatakse tasa teha erinevate lisandite kohvi sisse peitmisega. Mida kõrgem on kohvi maailmaturu hind, seda suurem kiusatus tootjatel olukorrast majanduslikku kasu lõigata.

Mahu täiteks kasutatakse nisu, sojaube, rukist, otra, aganaid, riisi, ube, pruuni suhkrut ja koguni mulda. Kui lisandid segada röstimisel kohvi hulka ja hiljem koos kohviubadega jahvatada, on neid hiljem pakendis pea võimatu tuvastada. Lisanditega kohvi kvaliteet on mõistagi madalam päriskohvist.

Brasiilia Londrina Riikliku Ülikooli uurimisgrupp eesotsas Suzana Lucy Nixdorf’iga on töötanud välja vedel-kromatograafia meetodi, mis võimaldab eristada erinevate ainete suhkrusisaldusi ja nii on jahvatatud kohvist võõrkehade määramine oluliselt lihtsam. Kahjuks pole igal kohvitarbijal võimalik oma kohvipaki peal sellist analüüsi läbi viia.

Me ei väidagi, et igas ettejahvatatud kohvi pakis on soovimatuid lisandeid, kuid vaatamata sellele soovitame meie tarbida igal võimalusel ennem kohviube, kui jahvatatud kohvi. Esiteks – võid olla kindel, et saad, mida on pakil lubatud – ja teiseks – teame me ju kõik, et värskelt jahvatatud kohv maitseb iga kell paremini.

Ehk on mõistlik aeg investeerida kohviveskisse?

Originaalallikas: http://gcrmag.com/news/article/does-that-coffee-taste-like-dirt-it-could-be-dirt-says-brazil-university

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!