Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Kohvimaitseline banaanikook šokoaadikattega

Pimedate pikkade õhtute aeg on paratamatult käes. Ja nagu igal aastal saab ikka ja jälle imestatud, et kui hall ja pime see aeg ikka on. Täpselt samamoodi imestame poole aasta pärast, et kui valged ikka ööd on ja kuidas õhtul pimedaks ei lähe. Mis seal ikka, eks peale väikest imestamist tekib jälle harjumus minna tööle/kooli pimedas ja tulla töölt/koolist pimedas. Põletame aga küünlaid, teeme kaminasse tuld, varsti riputame õue jõulutuled, toas aga hellitame end sooja teega ja miks mitte sinna juurde küpsetada üks külluslik kohvimaitseline banaanikook šokolaadi-pähklikattega.

Seda kooki tasub küpsetada siis, kui puuviljavaagnalt hakkavad Sulle taas etteheitvalt otsa vaatama pruunikaks tõmbunud banaanid. Niisama süüa neid ei taheta ja samas on seal pruuni koore all pisut üleküpsenud vilja siiski liiga palju selleks, et neid prügikasti visata. Nii tulebki vaheldumisi neid sügavkülma pista (banaanijäätise algmaterjaliks), smuuti sisse suristada või siis küpsetistesse lisada, et banaani abil koogile mahlasust ja mõnusalt troopiliselt magusat nüanssi lisada. Siin koogis saavad kokku esmapilgul kaks üsna vastandlikku, kuid üllatavalt hästi kokku sobivat maitset – magus banaan ja mõrkjas kohv. Vürtsikust lisab kaneel ja külluslikkust koogi sisse segatud hakitud šokolaadi. Viimistluseks tumeda šokolaadiga kreemi, kuhu peale võib puistada röstitud mandlipuru. Kokku saab väga mõnusa koogi, mis kaob laualt kiirelt! 🙂

Kohvimaitseline banaanikook šokoaadikattega

Vaja läheb (jagub 10-12le):

Katteks:

0% tehtud

Tee nii:

  1. Klopi munad suhkruga. Lisa puruks vajutatud banaan, vanillisuhkur ja kaneel. Kalla juurde espresso shotid ja sega ühtlaseks;
  2. Järgmisena sega juurde speltajahu ja mandlijahu, küpsetuspulber ning õli;
  3. Lisa ka tükeldatud šokolaad;
  4. Sega kõik ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ca 25×30 mõõduga vormi;
  5. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 40-50 minutit. Kontrolli küpsust tikuga. Tõsta kook ahjust välja ja jahuta võimalusel jahutusrestil;
  6. Jahtunud koogile määri šokolaadikreemi ja puista sinna peale hakitud mandleid.

Retsepti autor: Tuuli Mathisen

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!