Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Kaneeli-kardemoni toorkook

Merilin pani värskelt ahjust tulnud kohevate kaneelisaiakestega seotud parima nostalgia ja kodutunde toorkoogi sisse. Eesti Vabariigi 100 juubeli puhul.

Blendteciga on selle uhke koogi valmistamine lihtsamast lihtsam.

Kaneeli-kardemoni toorkook

Vaja läheb

0% tehtud

NB!

*kui tahad vältida liigset kookosemaitset, siis kasuta rafineeritud kookosõli, mis on neutraalsem ja kus kookosemaitset pole
**pähklite kogus on kaalutud kuivana ehk enne vees leotamist; mõlema kihi jaoks kokku läheb vaja 425 g india pähkleid

Tee nii:

Alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel õhtul vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna.

Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks haki pehmed datlid ja ploomid pisikesteks tükkideks. Kui datlid on liiga kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 10 minutit soojas vees, et need pehmeneksid. Sega datlite ja ploomide mandlijahu, peeneks hakitud kreeka pähklid, sool ja kookosõli. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (ca 20 cm) põhja. Aseta vorm külma.

Kaneelikihi valmistamiseks purusta blenderis veest nõrutatud pähklid, kookospiim, kaneel, kaarob, siirup, kookosõli ja sool ühtlaseks kreemiks.

Kardemonikihi jaoks purusta samuti blenderis nõrutatud pähklid, kardemon, kookospiim, -õli, vanilje ja sool ühtlaseks kreemiks.

Määri kõigepealt põhjale 1/2 kardemonikreemist. Seejärel kaneelikreem ja siis ülejäänud kardemonikreem. Keeruta noaotsaga mõlemast kreemist läbi nii, et tekib marmorjas muster ja kreemivärvid segunevad. Aseta kook sügavkülma tahkuma. Selleks kulub 4-5 tundi.

Pähklisegu jaoks haki pekaanipähklid väiksemateks tükkideks. Sega hulka vedel mesi ja kaneel.

Kookoskastme jaoks sega ülessoojendatud kookosõli kookosjahu, kookospiima, mee ja vaniljeekstraktiga.

Eemalda kook vormist ja kaunista kookoskreemi ja pähkliseguga.

 

Retsepti autor: Koogikontor

bfsupport

78 postitust

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!