Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Jaak Sooäär mängis JURA Z6-le kitarri „…et ta head kohvi teeks!“

Postitatud

Jaak Sooäär on väga hea jazzkitarrist. Hinnatud ja armastatud. Paljude-paljude koosluste endastmõistetav osa. Jazzkaare püsiesineja.

Enne Jazzkaart läks JURA Z6 Sooääre poole külla ja üsna erakorraliselt lausa uppus muusikasse, kui ta soojalt pereliikmeks võeti ja pühendusega kitarrimänguga mahedasti meelitati, „…et ta ikka hästi kohvi teeks!“
Espressomasin pole ju tegelikult nii ehitatud, et ta toimimiseks otseselt muusikat nõuaks, aga sellise suhtumise peale on iga masin (või ese või loom või inimene?) nii tänulik, et ilmselgelt võiski JURA Z6 Sooääre kodus teha parimatest parimat kohvi.

„Rääkida muusikast on nagu tantsida arhitektuurist“ tsiteerib Jaak Frank Zappat. Nii nagu on helikeeltest tekkivast emotsioonist-muljest keeruline kõneleda, on raske panna sõnadesse ka kõiksugu tundeid-mälestusi, mis tekivad seoses kohviga. Ja kuigi Jaak tõdeb, et tõenäoliselt oleme me võimelised kohanema ka sellega, kui peaks kohvita läbi ajama (hõh, me ei taha selle peale kohe mõeldagi!), siis üks on kindel – parem, kui ta ikka olemas on! Sest lisaks ühele-kahele tassitäiele hommikusele turgutusele, on kohv muusikule enne õhtust esinemist nagu doping – ergutab, fokusseerib mõtted ja sõrmed muusikakeelele ning lisaks maitseb hästi! Ja need kaks asja lihtsalt peavad ühe hea kohvitassi sees olema, olgu ta topeltespresso või flat white!

Ühe hea muusiku viib elu üsna tihtipeale reisima välismaistele lavadele. Aga et ka seal tuleb hommikut tervitada kohviga ja enne (tihtipeale õhtust) publiku ees musitseerimist väike erguti sisse lürpida, siis neid eriilmeliste maitseelamustega kohvikogemusi ikka jagub. Tihtipeale ka kehvemaid, aga ega Jaak (ikka seesama, kes JURA’le pilli mängib) viisaka inimesena siis virise või kohvitassile kätt ette löö. Meeldejäävamad kogemused pärinevad aga ikka Itaaliast, mille teadatuntud espressolaksud mällu süüvivad ja õpetavad heast kohvist nii mõndagi! Näiteks, et väike espresso enne ööund hoopis aitab magama jääda, kui piimakohv vastupidiselt Unemati aga eemale tõrjub. Jaagule pole olnud võõras ka olukord, kus tellid ühes riigis üht kohvi, aga saad teist – ikka seepärast, et kohvikeel, nagu riigikeelgi, on igal maal omamoodi. Aga seepärast ongi see kohvimaailm nii huvitav ja avastamis-katsetamisväärt!

JURA Z6 sobis pereliikmeks eriti hästi oma eesti keele valdamise pärast – kõik oli lihtsasti loetav ja ühenupuvajutusega tehtav. Nii lihtne toimetada. Ja vot sellest tundis kõige rohkem vaimustust Jaagu 9-aastane tütar, kes tõusis hommikuti just ekstra varem üles, et vanematele kohvi serveerida? Ja menüü just nii lai, et kogu pere sai lõbu pärast erinevaid kohvijooke katsetada ja oma tõelist lemmikut nautida.  Juba ainuüksi selle pärast tasub JURA Z6 end ära!

Soovime Jaagule võimalikult palju eriti häid kohvielamusi, põnevaid kohviretki maailma eri paigus ning muidugi – head muusikat!

NB! Selleaastasel Jazzkaarel on Jaak Sooäär laval 21.aprillil kell 21.00 Punases Majas. Sedakorda koos Hollandi legendaarse Han Benninki ning Laura Põldvere ja Kadri Voorandiga.

Laura Verte

KAFO kunstnik ja kohvisõber.

19 postitust

Kõik muutub lilleks, kust ta läbi astub. KAFO müügisaaliga juhtub seda alalõpmata. Ja kirjutab koletu hästi, kui kellegagi kord kohvist jutu peale saanud. Tema reportaažid loeme läbi enne hommikusi uudiseid.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!