Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Hullu vanatädi kohvimasin

Postitatud

Maailma kõige rumalam inimene elab Ameerika Ühendriikides. Tema nimi on Helju Valtermann ja ta on minu vanatädi. Ma ei saa aru, mis nipiga nad seal Ameerikas nii vanaks elavad, aga tädi Helju on juba üheksakümnend kaks. Ju see Florida kliima on, mis muu. Vähe sellest, tädi Helju käib siiamaani Eesti vahet.

Tädi Helju käis üle pika aja Eestis esimest korda 1989. aastal. Nad tegid onu Oskariga Helsinkis vahepeatuse ja Helju teatas keset Mannerheimi tänavat valju häälega, et loodetavasti ei ela inimesed Eestis nii halvasti kui Soomes. Kui nad lõpuks kohale jõudsid ja keegi suguvõsakokkutulekul vanaisa Valdo raskest saatusest rääkima hakkas, küsis Helju, miks Valdo politseisse ei helistanud, kui küüditajad tulid. Jah, minu vanatädi Helju ongi nende kuulsate lausete autor.

Aga mitte see ei tee tädi Heljust maailma kõige rumalamat inimest. Asi on nimelt selles, et kui üldiselt vihkavad inimesed halba kohvi, siis tädi Helju vihkab head. Kümme aastat tagasi katkestas ta reisi Itaaliasse ja sõitis tagasi koju, sest ei suutnud itaallaste kohvi välja kannatada. Ainus, mida tädi Helju joob, on pruunjas vedelik, mida kõigis Ameerika söögikohtades hommikusöögi juurde serveeritakse. Ja et Eestis end koduselt tunda, tõi Helju mitu aastat tagasi kaasa aparaadi, mis just täpselt sellist kohvi valmistab. Usu või ei, aga üheksakümnendates vanaproua tassis Eestisse Keurigi kohvimasina.

Keurigi kapselkohv on Ameerikas tohutult populaarne. Põhimõtteliselt töötab Keurigi kohvimasin nagu suvaline teine kapslitega töötav aparaat – paned aga kapsli pesasse, vajutad nuppu ja sealt ta tuleb. Ainult et see, mis tuleb, on Ameerika kohv. Ja Ameerika kohv ei ole kohv.

Aga midagi pole teha, tädi Helju tahab mul korra aastas külas käia ja nii see Keurig mu köögis ülejäänud aja tolmu kogub. Helju reisib alati kahe kohvriga: ühes on riided ja hambahari, teises Keurigi kapslid. Ma ei tee nalja, neid on tal alati tohutult kaasas, mis sest, et eelmisest korrast on suurem osa siiani alles.

Ma korra huvi pärast vaatasin, mida Keurigisse siis toppida saab. Pea kõik Ameerika firmad teevad Keurigile kapsleid, alates Starbucksist ja Peet’s’ist kuni Dunkin’ Donutsi ja Cinnabonini välja. Saab ka terve kannutäie teha, aga siis on see lurr veel lahjem kui tavaliselt. Kui vastava lisa ostad, võid ükskõik millist jahvatatud kohvi Keurigisse toppida. Aga tädi Heljule meeldib muidugi Starbucks.

Paar korda olen ma Keurigit ka ise proovinud. Veelgi enam – ma kasutan tädi Helju kapsleid kriminaalselt tihti, sest midagi ei ole teha: see on lihtsalt jube mugav. Ja nagu ma hiljuti kirjutasin, tasub halba kohvi aegajalt juua, et head kohvi rohkem nautida.

Sofi

Kohvihull blogiprintsess

40 postitust

Mis juhtub, kui Lavazza ja MacBook Pro kahekesi terveks ööks tuppa kinni panna? Juhtun mina. Mulle meeldib kohv ja kirjutamine, kõige rohkem aga kohvist kirjutamine.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!