Lisa 50.00 € eest tooteid ja saa tasuta kohaletoomine
  • Laeme tulemusi
    Ostukorvis ei ole tooteid

Helena Mang: „JURA on nagu naine – keskmiselt nõudlikum, aga seda õigustatult. Ja kui teda tundma õpid, siis armud sügavalt!“

Postitatud

Mis värvi on armastus, mis on elu mõte, mis on ilu saladus? Kui mitte kõigele, siis vähemalt hea tervise ning ilu võtmeküsimustele teab värske Eesti bikiinifitnessi meister Helena Mang küll vihjata. Jah, ka kohvil on siin oma koht.

Nii Eesti kui ka välismaa fitness-lavadel särava sportlase Helena suhet kohviga võib pidada veel võrdlemisi värskeks, arvestades, et esimene sõõm sai võetud alles mõned aastad tagasi. See-eest võib seda pidada armastust esimesest lonksust, sest tugeva kiindumuse tagajärjel on Helena leidnud just endale õiged kohvimaitsed ja –eelistused, milleta ei saa. Lausa uskumatu mõelda, aga kunagi, kontoritööle asudes, lubas naine isegi seda, et tema küll kohvi jooma ei hakka! Kuid paratamatult pakitses midagi südames nii, et peale kolme aastat kontori kohviaroomidest läbimurdmist sõlmis temagi kohviga sõprussuhte. Ja hea ongi, sest nüüd ei kujuta Helena enam oma elu ilma kohvita ettegi!

Nii algab ka iga hommik kohvimõttega ja päeva esimene tass, kosutava hommikusöögi kõrvale, piimaga. Eriti hea, kui see satub olema veel lemmikutest-lemmik flat white, mida Helena sai oma koduköögis kuu aega ilusvalge JURA J6-ga naudeldes valmistada. Sealjuures tõestas end masina kõrval truult seisev piimakülmik koheselt – käeulatuses saadaolev mugavus ja värskus muutsid hommikud veelgi nauditavamateks ja maitsvamateks. „See teebki hommikukohvi-elamuse täiuslikuks“ kirjeldab Helena päeva esimesi maitsekogemusi elevusega ja julgeb piimakohvi austajatele piimakülmiku tähtsust soovitada. Jah, nii nagu õige treeningvahend toob karikad majja, saavutab ka kohvijook parima tulemuse just selleks vastavate abimeestega.

Helena päeva ülejäänud joogid jõuavad tassi aga mustana, sest juba 3-4 valge mütsiga kohvitassi võivad kalorite poolest moodustada terve õhtusöögi normi. Terviseteadlikuna peab Helena kohevate piimakohvide limiteerimist naljatlevalt kutsehaiguseks, kuna teab paratamatult täpipealt, mis-kui palju kehale juurde annab. Aga mustast kohvist ta ei loobu ja pole vajagi, sest see hoopis aitab põletada rasva ja kiirendab ainevahetust. Itaallaste kombel saledaks – ikka espressoga! Nõnda, töö ja vile käsikäes, satub tassike turgutavat espressot kätte nii enne trenni kui ka koogi kõrvale!  Ja seetõttu, tiheda musta kohvi joojana, peab kohviuba olema tippklassist ning kohv aromaatne ja hõrk. „Kohv ja selle uba peab olema nii kvaliteetne, et seda on võimalik nautida ka ilma piimata. Kõige paremini saabki kohvi kvaliteedist aimu, kui seda mustalt juua“ teab naine õige kohvi otsingutest tõdeda. Sedasi, mustana, tunnebki neid pea tuhandet kohvis peituvat aroomiühendit, mida ei suuda isegi keemikud usutavalt järgi teha, kõige paremini! Ja saab saledaks pealekauba!

Sportlase väikses-armsas köögis kuu aega veetnud JURA J6 sai tunda igapäevaseid meelitusi parima kohvi valmistamise eest ja oli selle üle säravalt õnnelik, kuidas siis teisiti! Et Helena tundis aga, et JURA J6 võib jääda tema piiratud ruumiga köögipinnal pisut suureks, siis olulise kvaliteetse hommikuse piimakohvi nimel leiab JURAde laia valiku hulgast iga maitse ja köögi jaoks just selle õige häid kohvijooke valmistava masina. Nii kujutab naine oma köögis hästi ette elegantset ja vähe ruumi võtvat hõbelakka JURA ENA MICRO 90-t või valget printsi JURA A1-te koos piimavahustajaga – oma armastatud flat white tuleb ju nii või teisiti (ja ilusal) kombel kätte saada, kinnitab Helena rõõmsalt. „Kui JURA oleks inimene, oleks ta ilmselt naine – keskmiselt nõudlikum, aga õigustatult. Ja kui teda tundma õpid, siis armud sügavalt!“ kõlab poeetiline kohvikirjeldus kiindunud tunnetest. Ja nagu naised ikka, siis soovib JURA-gi aeg-ajalt paitusi ja hoolitsust, aga „Arvestades kohvi kvaliteeti, ei saa seda talle küll kuidagi ette heita. Ja pealegi on hoolduseks vajaminev info arusaadavalt masina ekraanilt näha nii, et ise nuputada pole vaja. Pole vist inimest, kes sellega hätta jääks“, arvab Helena. Oleks vaid päriselt ka naistega nii lihtne. 🙂

Laura Verte

KAFO kunstnik ja kohvisõber.

19 postitust

Kõik muutub lilleks, kust ta läbi astub. KAFO müügisaaliga juhtub seda alalõpmata. Ja kirjutab koletu hästi, kui kellegagi kord kohvist jutu peale saanud. Tema reportaažid loeme läbi enne hommikusi uudiseid.

Me teame hea kohvi saladust ning tahame seda kõigiga jagada. Parima kohvi nimel!